Tepelná čerpadla Panasonic Aquarea

Tepelná čerpadla Panasonic Aquarea generace H v provedení HIGH PERFORMANCE a T-CAP patří k nejlepším ve své třídě. Všechny jednotky Panasonic mají propracovaný řídící systém, který dokáže úsporným provozem ušetřit významně náklady na vytápění. Všechny jednotky mají třídu účinnosti A++, nebo A+++ (dle typu jednotky).
Zvlášť Panasonic Aquarea T-CAP je velice výkonné čerpadlo, které těžko hledá konkurenci. Nabízí se o výkonu 9, 12 a 16 kW v třífázovém provedení (možno také jednofázový model). Co se týče vybavení čerpadla, výkonu a jeho účinnosti patří ke špičce na trhu.
Součástí jednotek je odnímatelný dotykový panel s přívětivým a inteligentním ovládáním. Je vybaven 3,5palcovým dotykovým LCD panelem s vysokým rozlišením. Uživatelům je tak usnadněno ovládání systému i nastavení různých funkcí, včetně nových režimů, jako je například režim bazénu. Panel umožňuje uživatelům sledovat energetický vstup a výstup v průběhu dnů, týdnů a měsíců, a získají tak komplexní přehled o využívání energie a vzniklé úspoře. Panel, který obsahuje snímač teploty, může být z vnitřní jednotky vyjmut a instalován na jiném místě v domě, aby sloužil jako dálkové ovládání systému i termostat. Jeho plochý, inovativní design zaručuje, že se stane nenápadnou součástí jakéhokoliv interiéru. Novým ovladačem lze také nastavit topení ve dvou různých zónách. K dispozici je 10 evropských jazyků včetně češtiny.
Generace H rovněž nabízí množství volitelných funkcí zajišťující její vysokou flexibilitu. Uživatelé si například mohou zakoupit dodatečné příslušenství ve formě PCB. Prostřednictvím této desky budou mimo jiné schopni ovládat solární panely, externí přepínání mezi vytápěním a chlazením a navíc získají možnost ovládat celý systém na svorkách 0 – 10 V. Nové Internetové ovládání systémem Aquarea Cloud je samozřejmosti.

Katalog tepelných čerpadel Panasonic naleznete zde: http://www.tcld.cz/documents/katalog_panasonic_aquarea.pdf